Pages



Zorunlu Trafik Sigortası Gecikme Cezası Nedir?

Bizlere en çok sorulan sorulardan bir diğeri de trafik sigortasını yeniletmeyen ya da satıştan 10 iş günü içerisinde yapılmamış sigortalarla alakalıdır. Trafik sigortaları online sisteme geçtiğinden beri rahatlıkla takip edilebilmektedir. Bu takip neticesinde de sigortanın ne zaman nerede, saat kaçta yapıldığı dahi görülebilmektedir. Geçmişe yönelik sigorta eskiden yapılabiliyor diye duymuştum. Elle kesilen dönemde. Lakin 2007′den beri acentelik yaptığımız için o dönem hakkında pek bilgi sahibi değiliz. Sistemin online hale gelmesi muhakkak ki herkes için iyi olmuş.


Trafik sigortanızı yaptırmadığınızın ertesi günü trafik sigortanızı %5 ceza ile ödemeniz gerekmektedir.
Lakin; Çok önemli bir nokta var. Trafik sigortası cumartesi ya da pazar günü bitiyorsa %5 ceza pazartesi günü içinde yapılırsa uygulanmaz. Bu çok önemli bir detaydır. Haftasonu günleri açık acente bulamama gibi şeyler olduğundan çok sorun olmayacaktır. Bu tip bir durumda olan müşterilerimiz rahat olabilirler. Zaten en nihayetinde %5 ceza.
Peki uzun süre trafik sigortası yapılmazsa?
Bu, genelde trafiğe çıkan araçlarda değil kullanılmayan araçlarda karşımıza çıkan bir olaydır. Eskiden bu ceza oranı %50 oranına kadar çıkıyordu ve her sene yavaş yavaş düşüyordu. Yani bir sene sonra ceza sıfırlanmıyordu. Sadece bir miktar azalıyordu. Birkaç sene bu cezayı çekiyordunuz. Şu an ise en yüksek ceza %25 boyutlarındadır. Sistemin %25′e düştüğünü geçen gelen bir müşterim sayesinde fark ettim. Trafik sigortalarının fiyatları artınca haliyle cezaların boyutunu biraz düşürmüşler gibi geldi.

Bu işin sigorta yaptırırken çekilen cezası var. Bir de trafik sigortası olmayan aracın trafik tarafından cezalandırılması var ki o da epey el yakıyor.

2 yorum:

  1. Zorunlu Trafik sigortasını zamanında yaptırmayan ve bu dönemde trafik kazası geçirip kaza yapan bir kişi güvence hesabından ödenen taminat tutarları rücu edilecektir.

    Kaza tarihinden sonra yapılan Zorunlu Trafik sigortası gecikme cezasıyla birlikte ödendiği zaman, yapılan bu sigorta kaza nedeniyle güvence hesabının rücu ettiği rakamı kesermi.

    Sigortasız dönemde yapılan kazları kapsamıyosa neden gecikme cezası tahsil ediliyor ozaman.

    Bu konuyu mahkemeye taşıdığımız taktirde kazanma olasılığımız nedir.

    YanıtlaSil
  2. Çok mantıklı bir soru sormuşsunuz gerçekten. Bende sigorta mı 2 ay geciktirdim ve 2013 1.5 dizel aracıma 1670 TL Sigorta çıktı. Sigortasız geçen sürede başıma bir kaza gelseydi eğer sigorta şirketi masrafımı karşılamayacaksa benden neyin cezasını alıyor. Hadi ortada bir ceza kesilecekse bu neden trafik sigortasını zorunlu kılan devletin kasasına girmiyor.

    YanıtlaSil

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT