Pages



Trafik Sigortası Hesaplama İşlemleri

Ülkemizde, motorlu taşıtlar kanununun öngördüğü en önemli sigortalardan biri, zorunlu trafik sigortasıdır. Aracı olan herkesin istisnasız olarak yaptırması gereken bu sigorta, üçüncü kişilerin maddi zararlarını karşılamaktadır. Yani, araç kazalarında sizin kendi aracınızla ilgili hasarları değil, karşı taraftaki aracın maddi hasarlarını, varsa tedavi masraflarını karşılamaktadır. Bu nedenle, yaptırılması zorunlu tutulmuş bir sigorta türüdür.
Trafik sigortası teminatları ve limitleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmektedir. Bu teminat ve limitler faaliyet gösteren tüm sigorta şirketleri için aynıdır. Fakat, sigorta şirketleri farklı ödeme şekilleri uygulayabilmektedirler. Trafik sigortası ile verilen teminatlar, kişi başına vefat ve tedavi teminatı, kaza başına vefat ve tedavi teminatı ile araç ve kaza başına maddi hasar teminatı olarak belirlenmiştir. Bu teminatlarla, bir hasar durumunda her kişi için vefat ve tedavi masrafları, tüm kişilerin vefat ve tedavi masrafları ile karşı tarafın maruz kaldığı vefat ve tedavi masrafları karşılanmaktadır. Zorunlu sigorta, beklenmedik hasarlar ile ilgili sizi maddi kayıplardan korumaktadır. Büyük maddi kayıplarınızı da önlemiş olursunuz. Sigorta ödemelerinizi zamanında ve düzenli bir şekilde yapmanız, sizin sigortanızdan eksiksiz yararlanmanızı sağlayacaktır. Sigortanın süresi bir yıllıktır. Süre dolduğunda kesinlikle yenilenmelidir. Süresi bitmiş bir poliçeyle trafikte seyrederken tespit edildiğinde, hem ceza öder hem de aracınızı bağlatmış olursunuz.
trafik sigortası
Trafik sigortası hesaplama işlemleri için hazine Müsteşarlığının belirlediği teminat ve limitler esas alınmaktadır. Sigorta fiyatları her sigorta şirketinde standart olarak uygulanmakta, ancak ödeme koşullarında şirketler farklı uygulamalar yapabilmektedirler. Kaza oluşması halinde, poliçede belirtilen limitleriniz oranında yararlanabileceğinizi de belirtmek gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT