Pages



Trafik Sigortası, Zorunlu Trafik Sigortası & Trafik Sigortası Hesaplama

Araç sahibi olan herkesin yaptırmakla yükümlü olduğu zorunlu trafik sigortası, kazalarda karşı tarafta oluşan maddi zararları güvence altına alan bir sigorta türüdür. Diğer bir deyişle zorunlu sigorta, sigortalının aracını değil, üçüncü şahısların zararlarını karşılamak için yaptırılmaktadır.

trafik sigortası hesaplama
Trafik sigortası olmayan araçların, trafiğe çıkmaları kesinlikle yasaklanmıştır. Trafik sigortası, her yıl yapılmalı ve süresi bittiğinde tekrardan yenilenmesi gerekmektedir. Bu sigorta, oldukça önemli bir güvence sağlamaktadır.
Sigorta teminatları; kişi başına vefat ve tedavi teminatı, kaza başına vefat ve tedavi teminatı ile araç ve kaza başına maddi hasar teminatı olarak belirlenmiştir. Trafik sigortanızın, gereksinim duyulduğunda ihtiyacınızı karşılayabilmesi için ödemelerini düzenli ve zamanında yapmalısınız. Trafik poliçenizi başlangıç ve bitiş tarihlerini takip etmeli, yeniletmeyi aksatmamalısınız.
Trafik sigortası hesaplama işlemleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen istatistikler ve ek hizmetlere göre belirlenmektedir. Trafik sigortası fiyatları, sigorta şirketlerine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Teminatlar ve limitler her sigorta şirketinde aynı olduğu halde, ödeme koşulları değişiklik gösterebilir. Bunun yanı sıra, kaskodan farklı olarak, karşı tarafa verilen zararları tazmin etme imkanına sahip olmaktasınız. Kaza sırasında oluşan hasarları, poliçenizde belirlenmiş olan teminat limitleri oranında faydalanabilirsiniz.
Sonuç olarak zorunlu sigorta, bir kaza esnasında oluşan hasarlarda karşı tarafın uğradığı maddi zararları karşılamaktadır. Beklenmeyen ve umulmadık riskler için, maddi ziyanlar karşısında sizi korur, hasar henüz gerçekleşmeden almış olduğunuz tedbirler, büyük riskleri de kolayca bertaraf etmenizi sağlayacaktır.
zorunlu trafik sigortası

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT