Pages



Tüvturk Araç Muayene Ücretleri (Fiyatları) Listesi 2015-2016

Belirtilen tutarlar periyodik araç muayene ücretleri için geçerlidir.
2012 ve 2013 araç muayene ücretleri dökümünde T.C.Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 19/12/2011 tarih ve (2012/KUGM- 01 /GENEL) sayılı Genelgede (Ek:4) belirtilen araç muayene ücreti tutarlarından yararlanılmıştır.
Araç Muayene Süreleri için linki tıklayınız.

Araç muayene randevu alma işlemleri artık daha kolay resimli ve videolu anlatımlarımızı incelediniz mi?
2012 yılı araç muayene ücreti merak edenler için sırasıyla 148,68 TL -- 199,42 TL -- 76,70 TL idi
2011 yılı araç muayene ücretini merak edenler için sırasıyla 135,70 TL -- 181,72 TL -- 69,62 TL idi.
2010 yılı tutarlarını merak edenler için sırasıyla 126,26 TL -- 168,74 TL -- 64,90 TL idi.

2015 Yılı Araç Muayene ve Eksoz Muayene ücretleri
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker   :  245,44 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork  :  181,72 TL
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet  :  93,22 TL
2918 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu”nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen beher ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.

Egzoz Gazı Emisyon ölçümü 2015 yılı için KDV dahil 40 TL.dir
İlk defa “Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü” yapılacak araçların sahipleri “Motorlu Araç Egzoz Gazı Emisyon Ruhsat”ı almalıdırlar. “Motorlu Araç Egzoz Gazı Emisyon Ruhsat”ı belge fiyatı: 7 TL‘dir
Araç Muayenesi için online randevu almak için lütfen 0850 222 88 88 arayın veya logoya tıklayın.
Tüvturk-Randevu

Araç Muayene Fiyat Listesi

Her yıl Aralık ayında T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda araç muayene ücretleri belirlenir. Güncel fiyatlar aşağıdaki gibidir:
2015 Yılı Fiyat Listesi
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 245,44 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 181,72 TL
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 93,22 TL
Ödemeler nakit olarak kabul edilmektedir.
Yukarıda kategorileri belirtilmiş araç sınıfları dışında kalan taşıtların, hangi kategoriden ücretlendirilecekleri T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıca belirlenir.
2918 sayılı "Karayolları Trafik Kanunu"nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen beher ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.
Fiyatlara KDV dahildir.
Muayene raporu sonucuna göre "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz.
  • Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını aynı sabit istasyonda,
  • Gezici muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını aynı gezici muayene istasyonunda veya aynı ildeki sabit araç muayene istasyonlarında,
  • Gezici traktör muayene istasyonunda veya gezici muayene istasyonunda muayeneleri onaylanmayan traktör cinsi araçlar ise, muayene tekrarını aynı ildeki sabit araç muayene istasyonlarında, gezici muayene istasyonlarında veya gezici traktör muayene istasyonlarında,
bir ay içerisinde ücretsiz yaptırabilirler.
Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.

Araç Muayene Otomobil Minübüs Kamyonet Ücret Fiyat

Araç Muayene Fiyat ücret kamyonet
159,3 TL
Otomobil, minübüs, kamyonet,
özel amaçlı taşıt, römork, yarı römork tüvturk muayene ücretleri


Kamyon otobüs araç muayene fiyat Araç Muayene Fiyat ücret tanker
214,76 TL
Otobüs, kamyon, çekici
ve tanker tüvturk araç muayene ücretleri



Araç Muayene Traktör Fiyat Ücret Ne kadar Araç Muayene Fiyat ücret motorsiklet
82,6 TL
Traktör (Römorklu veya   römorksuz) ,
Motosiklet ve  motorlu bisiklet tüvturk muayene fiyatları




Araç Muayene Ücretleri Nereye Yatırılır sorusunun cevabı; Tüvtürk Araç Muayene İstasyon Gişeleri
T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 24/12/2009 tarih ve 2009/KUGM-2 sayılı Genelge ile 2011 yılı araç muayene ücretleri belirlenmiş idi.
  • Özel muayene (Tadilat sonrası ve zorunlu muayene ) ücretleri araç sınıfına göre belirlenir.
  • Muayene sonuç raporuna göre " Ağır kusurlu " veya Emniyetsiz olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Bu araçlar muayene tekrarını , bir ay içinde aynı muayene istasyonunda ücretsiz yaptırabilirler. Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir ay içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.
  • Yukarıdaki sınıflardan herhangi birine girmeyen araçların hangi sınıfa gireceği Ulaştırma Bakanlığınca belirlenir.
  • 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 35. maddesi uyarınca , muayene süresi geçirilen araçlardan gecikilen beher ay için muayene ücretinin % 5 fazlası ile tahsil edilir. Tahsil edilen fazla tutarın tamamı Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığına aktarılır.
  • Araç muayene ücretleri 2918 sayılı Karayolları Trafik kanunun 35. maddesi uyarınca her yıl Vergi Usul Kanun hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında arttırılarak belirlenir. Araç muayene ücreti nakit olarak tahsil edilmektedir.
  • Fiyatlara KDV dahildir.
Eski Fiyat Genelgesi
Tarih 24/12/2008
Sayı HK-8/2008-2
Kapsam
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ/8
Konusu : Araç Muayenelerinde Alınacak Harçlar
Tarihi : 24/12/2008
Sayısı : HK-8/2008-2
İlgili Olduğu Kanun : 492 ve 2918 sayılı Kanunlar
1-Giriş :
01/01/2009 tarihinden itibaren trafik muayene istasyonlarınca alınacak muayene ücretleri bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.
2-Yasal Düzenleme :
2918 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin 2 nci fıkrasında, “Muayene istasyonlarınca; otobüs, kamyon, çekici ve tanker için 100 milyon lira, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork için 75 milyon lira, traktör (römorklu-römorksuz) motosiklet, motorlu bisiklet için 40 milyon lira muayene ücreti (katma değer vergisi hariç) alınır. Bu maddede sayılanların dışındaki araçların hangi gruba gireceği Ulaştırma Bakanlığınca belirlenir.
Bu ücretler….her takvim yılı başından geçerli olmak üzere, her yıl sonunda o yıl için Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilân olunan yeniden değerleme oranında artırılarak belirlenir. Bu suretle hesaplanan ücret tutarlarında 1.000.000 liranın altındaki tutarlar dikkate alınmaz…” denilmiştir.
Aynı Kanunun Geçici 18 inci maddesinde ise, “Araç muayenesi ile ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğünce verilen hizmet, yetkilendirilen gerçek veya tüzel kişilerce faaliyete geçirilinceye kadar devam eder. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan muayeneler için 35 inci maddede belirtilen muayene ücreti ile bu ücretin genel katma değer vergisi oranı kadar fazlasından oluşan tutar, Teknik Muayene Harcı olarak vergi dairelerince tahsil edilir. Bu harç hakkında 492 sayılı Harçlar Kanunu hükümleri uygulanır.” hükmüne yer verilmiştir.
3- Teknik Muayene Harç Tutarları:
Yapılan düzenleme ile 01/01/2009 tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğüne ait trafik muayene istasyonlarınca yapılacak araç muayenelerinde alınacak Teknik Muayene Harç tutarları:
a- Otobüs, kamyon, çekici ve tanker için                                                 165.20 TL.
b- Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı,
römork ve yarı römork için                                                                    123.90 TL.
c- Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet,motorlu bisiklet için                                                                                                   63.70 TL.
olarak uygulanacaktır.
Diğer taraftan, 2918 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “Muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücreti, yetki verilen gerçek veya tüzelkişi ya da alt işleticiler tarafından, % 5 fazlası ile tahsil edilir. Ay kesirleri tam ay olarak hesap edilir.” hükmü vergi dairelerince yapılacak harç tahsilatı sırasında dikkate alınmayacaktır.
Duyurulur.
Mehmet Akif ULUSOY
Gelir İdaresi Başkanı

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT