Pages



MTV Zamanında Ödenmezse Ne Olur?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinin . Bu ayın son günü itibariyle bu yılın ilk taksit ödemeleri için zaman bitmiş olacak, bundan sonraki ikinci taksit ise Temmuz ayında gerçekleşecek. Biz de Hangisi.net olarak, bu süreçte bazı bilgileri tazelemek istedik.
Bu bilgilerden birisi de pek çoklarının merak ettiği, “Motorlu Taşıtlar Vergisi zamanında ödenmezse ne olur” ya da “MTV ödenmezse ne olur” soruları.

MTV Gecikirse Ne Olur?

Öncelikle zamanlama ve zamanında ödeme ile ilgili sorunları olanlardan başlayalım: MTV gecikirse ne olur? Bildiğiniz gibi her yılın ocak ve temmuz aylarında iki taksit olarak söz konusu ayların sonuna kadar ödemelerin yapılması gerekiyor. Ödemeleri geciktirenler ya da unutanlar için, gecikmeli olarak yapılacak ödemelerde cezalar uygulanıyor. Söz konusu cezalı ödemeler bağlı olunan il ya da ilçe vergi dairesine veya anlaşmalı bankalara yapılabiliyor.
Diyelim ki o yılın ilk taksidini ödemeden ikinci taksit dönemi geldi. O zaman yılın ilk taksiti, geçmiş dönemlere dair ödenmemiş borçlar varsa tamamen, hepsi birden tahsis edilir.

MTV Ödenmezse Ne Olur?

Diyelim ki gecikmeli değil, fakat hiç MTV ödenmezse ne olur? Bu durumda öncelikle Maliye Bakanlığı ‘ndan ihtar gelir. Ardından ödeme yapılmamaya devam edilirse, banka hesaplarına haciz konularak yapılmayan ödemeler hesaptan tahsis edilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT