Pages



Araçta Motor Arıza Lambası Neden Yanar, Sarı Check Lambası Işığı

Araçlarda Motor arıza lambası (check) yanması birçok farklı değişkenden kaynaklanıyor olabilir. Bazıları çok masum bazıları ise aracınız için tehlikeli ve daha büyük arızaların habercisi olabilir. Bunun için Bu arızanın hangi nedenlerden yandığını ve nasıl söndürülür onu göreceğiz.

Motor arıza lambasının yanmasının nedeni nedir ? 


1- Aracınızda lpg donanımı var ise : Aracınız lpg'li ise lpg motor arıza lambası yanmasını sağlayabilir. Bunun sebebi hava akış metresi, oksijen sensörü gibi yakıt yanma sistemleri kontrol eden müşürlerin mevcut değerlerindeki lpg kaynaklı değişimlerdir. Çoğu zaman herhangi bir sorun teşkil etmezler. Ama yinede baktırmakta fayda var, Çünkü başka bir sebepten yanıyor olabilir.


2- Eksoz Atım Sisteminde Problemler : Katalitik konvektör ve Lambda Sensörü arızaları sebebiyle araç yakıt karışımının zenginliğini kontrol edemez ve motor ikaz ışıgı olan check lambasını yakar. Bu gibi durumlarda genelde araç beyninden arıza silinerek ayarlar tekrar yapılır. Eğer bir daha yanıyor ise Lampda sensörü değişebilir yada ka

talitik konvektör kontrol edilebilir.

3- Yakıt Sistemi sebebiyle yanabilir : Motor arıza lambası benzin yada mazot filtresinin aşırı dolması yada pislenmesi ile yanıyor olabilir, Filtre bakımlarınızı en son ne zaman yaptırdığınızı hatırlayın ? Bir diğer ihtimal de nereden yakıt aldığınızdır. Yakıt aldığınız yeri kontrol edin. Ruhsatsız yol kenarı ucuz yakıt satan bir yerden alıyorsanız değiştirin. En pahalı yerden alın demiyorum ama bilindik firmaların arasından seçiminizi yapınız.

Motor arıza lambasının Neden yandığını net olarak nereden anlarım ?

Motor arıza lambasını net olarak anlamanın tek yolu aracı servislerde bilgisayara bağlayıp hata kodlarını görüntülemektir. Burada yazan arıza çeşitlerine göre aracınızın çözümüne bakabilirsiniz. Motor arıza lambaları arasında Check lambası genelde önemsenmez kendi aracımda da ara sıra yanıyor fakat siz yinede tedbiri elden bırakmayınız.

Önemli : Aracınızın modeli yakıt sistemi gibi konuları belirterek tam olarak probleminizi yorum kısmına yazabilirsiniz. En kısa sürede konu ile alakalı olarak bilgilendirme cevabı yazılacaktır.

Önemli 2 : Hiçbir sorun araç kontrol edilmeden tam olarak anlanamaz. Daha büyük problemleri engellemek adına aracınızdan oluşun hiçbir problemi ertelemeyin ilk fırsata bir servise danışarak aracınızı kontrol ettirin. Daha güvenli bir yolculuk için bakımlarınızı ihmal etmeyiniz.

Hangi araçlarda Nasıl Motor arıza lambaları vardır :

Bu soruya verilebilecek cevap çeşitlidir, Fiat Ford focus volkwagen jetta, pasat, golf, peugeot 206, 306, 307 , 106 Skoda Volvo Lada cıtroen gibi araçlarda ve fiat palio chevrolet cruze audi a modeli gibi araçlarda yukarıda simgeler genel olarak aynıdır fakat sadece yapısı değişir. Yanan lamba yukarıda resimde gösterilmiştir

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT