Pages



Trafik Sigortası Gecikme Cezası Hesaplama

Trafik sigortalarında gecikme cezaları ay bazlı olarak hesaplanmaktadır. Geciktiği her 1 aylık periyotta belirli bir yüzde oranında fiyat artacaktır. Bu artışı aşağıda detaylıca anlatmaya çalıştık. Aşağıda örnek bir aracımız ve sigortasına aylık periyotlarla ne kadar fiyat zammı uygulandığını göreceğiz.

    Trafik Sigortası Gecikme Cezası Varmı, Varsa Ne Kadar Diyenler İçin Aşağıdaki Örneği İnceleyebilirsiniz.


   Örnek olarak Ahmet Bey Adına Kayıtlı Olan Araç 14.01.2016 tarihinde sigortası bitiyor olarak farz edelim. Örnek olarak Axa Sigorta Şirketinden Zorunlu Trafik Poliçesi Bittiği Gün 500 TL Fiyat Aldığını Düşünelim

Sigorta Bitiş Tarihi 14.01.2016
Bitmeden Aldığı Fiyat : 500 TL
Ayın 15'i olduğunda Fiyatı : 525 TL Olacaktır.


Yani ilk gecikme ayında uygulanan gecikme cezası oranı Trafık sigorta fiyatının %5i oranında olacaktır.

1-30 Günlük Gecikmede : %5
1-60 Günlük Gecikmede : %10
1-90 Günlük Gecikmede : %15
1-120 Günlük Gecikmede : %20
1-150 Günlük Gecikmede : %25 ......

 Zorunlu trafik poliçesi gecikme cezaları bu şekilde uygulanmaktadır. İşin birde başka bir boyutu vardır. Her zaman baz alınan fiyat 500 tl de kalmaz, Şu şekilde anlatmak gerekir ise ocak ayında 500 tl olan sigortanız için Şubat ayında %5 cezalı olarak 525 tl ye kestiremezsiniz. Çünkü şubat ayı olduğunda sigorta fiyatları da değişecektir. Şubat ayı fiyatı üzerine %5 ekleyerek kesilecektir.
   
    Bunu da anlaşılır olması adına bir örnek ile açıklayalım. Yine Ahmet beyin aracını ele alalım. Ahmet beyin zorunlu trafik sigorta poliçesi ocak ayının 14'ünde bitiyor. Ve Yine Axa Sigortadan 500 TL ye Yaptıracaktı Fakat Gecikti. Bu durumda Aylara göre şu şekilde farklılık olacaktır.

İlk 30 Gün içinde %5 ceza uygulanacağını yukarıda söylemiştik
Ama Ayın 15 İle 30 u Arasında Fiyat Farklı
Şubatın 1i İle 15 Arasında Fiyat Farklı Olacaktır.

    Bunun sebebi sigorta firmalarının her ay fiyat güncellemesinden kaynaklanır. Ceza oranınız aynıdır fakat iki farklı ayda iki farklı fiyat çıkacaktır.

Ocak 15 İle 30 Arasında : 500 TL + Gecikme %5 = 525 TL olacaktır
Şubat 1 ile 15 Arasında : 550 TL + Gecikme %5 = 577,50 TL olacaktır.

    Şubat ayında sigorta şirketi örnek olarak fiyatı 550 ye yükseltti diyelim sizin sigorta fiyatınızda gezikme cezanız aynı bile kalsa 525 den 575 e yükselecektir. Bu bazen ay ortalarında bile olabilmektedir. Aynı durum indirim şeklinde de yaşanabilir fakat bu çok nadir bir durumdur. Yıllardır genelde fiyatlar arta arta devam etmektedir.

    Eğer gecikmiş bir sigortanız var ise sitemiz üzerinden kasko ve trafık sigortası sorgulamaları ile ilgili konular mevcuttur. 190 TL den başlayan trafık fiyatları ile sitemiz kullanıcılarına özel indirimler yapılmaktadır.

    Burada yazmayan yada sormak istedikleriniz var ise sigorta danışmanımıza sorabilirsiniz. Yorum kısmına sorularınızı yazarsanız aynı gün için

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT