Pages



Kaza Sonrası Ne Yapılır

Öncelikle kazalar 2 türe ayrılır; 1- maddi hasarlı trafik kazası 2- yaralı veya can kaybı olan trafik kazası
Trafik kazalarında bir yaralı veya can kaybı mevcut ise ilk olarak 112 acil servis aranmalı ve trafik kazası yaptığınız yer şehir içerisindeyse aracımızda bulundurması zorunlu olan üçgeni 50 metre, eğer şehir dışında ise 100-150 metre geriye yerleştirilerek arkadan gelen başka bir aracın daha kazaya karışması önlenmeli.
Kaza sonucu yararılar var ise bu yaralılarda ilk tatbikatı sizin uygulamanız gerekecek, yaralının durumu nasıl? Kanayan bir yarası varmı? Solunum zorluğu çekiyormu?

Kaza sonucu yaralanan kişi öncelikle kol altlarından tutularak yol kenarına çekilmeli ve var ise kanayan bir yarası kanama press yolu ile durdurulmalıdır, yaralı kişinin nefes alırken zorlandığını görüyorsanız göğüs kısmını açarak yaralının daha rahat nefes almasına izin veriniz.
Kazada herhangibir yaralı bulunmuyorsa ve sadece maddi hasarla sonuçlanmış ise yapmanız gereken şeyler sırası ile aşağıdaki gibidir:
1-      Kazaya karışan kişilerin içerisinde alkollü olduğundan şüphelendiğiniz biri var ise 110 polis e haber veriniz ve polisin gelmesini bekleyiniz.
2-      Kazadan sonra kaza tespit tutanağını doldurunuz, herkez kendisi ile alakalı olan kısma gerekli bilgileri yazarak olay mahalini çiziniz ve trafik kazasının nasıl meydana geldiğini açıklayınız.
3-      Kazaya karışan diğer kişinin veya sizin ne yazdığınızın aslında pek bir önemi yok çünkü exper daha sonra aracınızı inceleyerek ona göre raporunu tramer‘e sunar ve tramer kaza hakkında karar verir.
4-      Kazadan sonra aracınızı çekerek servise götürmesi için bir çekici çağırtın aksi taktirde kasko aracınızı kaza sonrası yerinden oynattığınız çin size yedek araç hizmeti vermeyecektir.
5-      Aracınız kaza yerinden sigortanın anlaşmalı olduğu en yakın servise çekilerek experin aracı incelemesi gerekecek, exper veya servis daha sonra sizi arayarak bilgilendirecektir.
6-      Aracınızın exper tarafından incelenmesi ve servisin size tramer den gelen sonucu bildirmesi 48 saat’e kadar sürebilir.
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
Kaza tespit tutanağının a ve b kısımlarındaki bilgilerin doğruluğundan ve imzalandığından emin olun, kaza tespit tutanağının imzalandığına ve geçerli bir poliçenin bulunduğuna emin olun.
Kaza tespit tutanağının yanında her iki tarafında birbirlerin ehliyetlerini ve trafik sigorta poliçelerinin fotokopilerini vermesi zorunludur.
Tramer ne işe yarar?
Kaza sonrası aracınız serviste exprer tarafından incelenir ve tespit tutanağı ile birlikte raporlar tramer’e gönderilir.

Tramer İçin Tıklayınız.


Tramer sadece aracın serviste çekilmiş resimlerini ve tutanaktaki çizimi baz alarak kazada kimin suçlu olduğunu belirler ki bu işlem genelde pek sağlıklı olmadığı gibi tramerin vermiş olduğu karara itiraz etmek uzun bir süreç alacağı gibi tramerin vermiş olduğu kararı değiştirmesi olasılığı çok küçüktür.
Tramer aslına bakıldığında dünyanın en saçma kuruluşu olup kaza yerini görmeden ve kazanın hangi şekilde meydana geldiğini bilmeden karar verirler.
Tramer‘in vermiş oldukları kararlarda hata payı çok yüksek olduğunu unutmayınız.
Bugüne kadar şahsen görmüş olduğum trafik kazalarında ve bu trafik kazalarında tramer in kararlarına baktığımda nedense ergo isviçre tarafından sigortalanmış araçların pek nadir suçlu olduğunu gördüm.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT