Pages



Kaza Tespit Tutanağı

Soru – 1: Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağında tarafların anlaşamaması durumunda izlenmesi gereken yol nedir?
01.04.2008 tarihinde yürürlüğe giren Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Dolayısıyla taraflar anlaşamazlarsa eskiden olduğu gibi Trafik polisi çağrılmalıdır.
Soru – 2: Hangi durumlarda kaza tespit tutanağı doldurulmayacaktır?
Aşağıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR. Bu durumlarda 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesindeyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber veriniz.
- Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,
- Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,
- Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,
- Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
- Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,
- Trafik Kazasında sadece 3 üncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,
- Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,
- Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa
Soru – 3: Kaza Tespit tutanağı düzenledikten sonra trafik poliçemin bitmiş olduğunu fark ettim bu durumda ne yapılmalıdır?
Kaza tespit tutanağının geçerli olması için trafik poliçesinin yürürlükte olması gerekmektedir. Bu durumda tutanak geçersizdir. Kazaya karışan şirketler kendi aralarında kusur ve hasar oranlarına göre değerlendirme yapacaklardır.
Soru – 4: Kazaya karışan araçlardan biri yabancı plakalı bir araç ve trafik sigortası yok ise bu durumda Kaza Tespit Tutanağı tutulabilir mi?
Yabancı araçlara yurda girişte yeşil kart poliçesi yapılmaktadır. Yeşil kart poliçeleri TRAMER sisteminde bulunmakta ve Kaza Tespit Tutanağına eklenmektedir. Bu doğrultuda yabancı plakalı ve trafik sigorta poliçesi olmayan araçlarda herhangi bir kazaya karışmaları durumunda Kaza Tespit Tutanağı düzenleyebilirler.

Soru – 5: Tutanağımın durumunu TRAMER Sistemi’nden takip edebilir miyim?
http://www.tramer.org.tr adresli web sitemizde Online İşlemler bölümü altında yer alan “Tutanak Sorgulama” adımından;
-Ürün kodu+Sigorta şirketi+acente no+poliçe no+yenileme no
-plaka+motor,
-plaka+şasi,
-plaka+T.C.kimlik,
-plaka+Vergi kimlik,
-plaka+Tramer ihbar no,
-plaka+pasaport numarası
sorgulama kriterlerinden biri ile ilgili tutanağınızın durumunu sorgulayabilmeniz mümkündür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT