Pages



Neden Kasko Sigortası Yaptırmalıyız?

Trafik sigortası yasal olarak zorunlu olduğundan mutlaka yaptırılmalı ve trafik sigortası olmadan trafiğe çıkılmamalıdır.  Zorunlu trafik sigortası hakkındaki detaylı bilgi için “Niçin Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmalısınız?” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Neden Kasko?

 
Kasko sigortası ise isteğe bağlı olarak yapılmaktadır. Kapsam alanı olarak trafik sigortasının kapsamı dışında olan pek çok teminat kasko sigortası içermektedir. Trafik sigortasında herhangi bir kaza/hasar durumunda karşı tarafın riskleri kapsam altındadır. Eğer hatalı olan poliçe sahibi ise, kazaya karışan diğer tarafın masrafları trafik sigortası tarafından karşılanır. Hatalı olan taraftaysanız ve kasko poliçeniz yoksa sadece karşı tarafın masrafları ödenir, sizin masraflarınız trafik sigortası dışındadır. Kasko sigortası yaptırarak öncelikle kaza durumunda kendi risklerinizi güvence altına almış olursunuz.
 

Aracınız çalındığında yerine aynısını koyabilecek ekonomik gücünüz yoksa mutlaka kasko yaptırmalısınız!

 
“Neden kasko yaptırmalı?”sorusunun önemli bir cevabı ise, kasko sigortası sadece kaza risklerini kapsam altına almaz. Başta hırsızlık olmak üzere, yangın, deprem gibi sizin kontrolünüz dışında olan çevresel faktörlere karşı da aracınızı güvence altına alınır. Kasko sigortasına ihtiyaç duyduğunuz ek teminatları da ekleyerek aracınızın güvence kapsamını genişletebilirsiniz. 
 
Sigorta,  neden sigorta yaptırmalı sorusuna cevap olacak şekilde finansal olarak varlık sahiplerini korumak amacıyla ortaya çıkmıştır. Kasko yada konut sigortasında da amaç değişmez. Bu nedenle eğer yerine yenisini koymakta zorlanacağınız varlıklarınız varsa mutlaka sigorta yaptırmalısınız. 
Zorunlu trafik sigortası yaptırmış olarak trafikteki ve diğer risklere karşı sizi korumayacağından mutlaka zorunlu trafik sigortasına ek olarak kasko sigortası da yaptırmalısınız.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT