Pages



Aracınızın Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Aracın kasko değeri, kasko fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden biri olmakla birlikte tek başına belirleyici değildir. Kasko fiyatı için öncelikle araç kasko değeri göz önüne alınır. Tüm araçlara ait kasko değerleri ise Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB)’nin yayınladığı kasko değer listesi baz alınarak belirlenir. Ancak sigorta şirketlerinin verdiği farklı içerikteki hizmetler, araç ve kullanıcıyla ilgili değişkenler kasko fiyatlarında farklılıklara sebep olur.
 
Aracınızın kaskosunu yaptırırken fiyatları etkileyen unsurlar şunlardır.

 

1. Teminatlar

 
Yaşadığınız hasarlarda size yardımcı olacak maddi fayda teminatlarla sağlanır. Standart kaskolar, çarpma, çarpılma, yangın, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüsü konularını kapsar. Kasko teminatları hakkında daha kapsamlı bilgi için "Kasko Sigortası Teminatları Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyun.
 
Bunların yanında ek teminatlar ile aracınıza gelebilecek hasarları önceden güvence altına alabilirsiniz. Ek teminat demek, biraz daha yüksek prim ödemesi demektir. Ek teminatları iyi incelemeniz, hangi ek hizmet için ne kadar ödediğinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Ek tazminatlar hakkında daha fazla bilgiyi “Kasko Sigortası ile Hangi Riskleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?” yazımızda bulabilirsiniz.
 

2. İndirimler 

 

Hasarsızlık İndirimi

Sigorta dönemi içinde hasar tazminatı almayan sigortalıya, her yıl için değişen oranlarda hasarsızlık indirimi uygulanır. Araca bir yıl süre ile yapılan kasko sigortalarında, başlangıçta tespit edilen sigorta bedellerinin enflasyon nedeniyle yıl içerisinde piyasa değerinin altına düşmemesi için enflasyon koruma teminatınızı da mutlaka alıp aracın değerini korumaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
 

Muafiyetler

 
Hasarın belli bir kısmının sigortalının kendisi tarafından ödenmesi olarak tanımlayacağımız muafiyet konusu da indirim sebeplerinden biridir.
 
İndirim alırken, teminat miktarınızdan feragat etmediğinize ya da ne ölçüde edeceğinize dikkat edin. Daha çok indirim almak mı, daha az teminat mı sizin için uygun? Buna karar vererek kaskonuzu yaptırın.
 

Araç Güvenliği İndirimi

 
Hırsızlığa karşı caydırıcı bir tedbir olarak alarm veya immobilizer donanımı aracınızda var ise ekstra bir indirim kazanabilirsiniz. 
 

Kasko Yaş İndirimi

 
Yaşı fazla olan sigortalıya, gençlere oranla bir miktar indirim uygulanır. Yaş indirimi kasko firmaları arasında oran olarak değişmektedir.
 

3. Aracınızın Durumu 

 
Aracınızın kullanım amacı, marka ve model yılı kasko sigortası için belirleyici kriterlerdendir. Yılı eskidikçe, aynı teminat miktarı için ödemeniz gereken prim yükselir. Ayrıca aracınızda iletişim-multimedya ve görüntü cihazları ile standart donanımlara ilave olarak yer alan radyo-teyp, telefon, televizyon, klima gibi cihazlar, aksesuarları kasko sigortası kapsamı içine dahil etmeyi unutmayın.Yoksa bu cihazlarda yaşanacak hasarlardan sigorta kapsamında faydalanmanız mümkün olmaz.
 

4. Ruhsat Sahibi ile İlgili Bilgiler

 
Hasarsızlığının yanında kişinin ehliyet yılı, yaşı, mesleği, aracın kullanıldığı şehir gibi kriterler de kasko fiyatlarında rakamsal değişikliğe sebep olmaktadır. Tüm bu detaylar için sigorta yapacağınız şirketin şartlarını görmenizi tavsiye ederiz. 
 
Araç kaskosu yaptırırken, ödeyeceğimiz rakamlar elbette önemlidir. Ancak fiyatlardan önce hizmetin içeriğine bakarak karar vermek, zor zamanlarınızda kolaylık sağlayacaktır. Bu nedenle kasko poliçelerinin içeriğine göre karar vermenizi, alabileceğiniz ek teminatlarla korunmanızı güçlendirmenizi öneririz.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT