Pages



Kasko Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Araç sahipleri kaza anında oluşacak maddi kayıpları önlemek amacıyla araçlarına kasko sigortası yaptırmaktadır. Kasko sigortası, yalnızca kaza anında değil, park halindeyken çarpma, çalınma, yanma gibi durumlarda da aracınızı güvence altına alır.

Araç kasko primi hesaplamasında her sigorta şirketinin farklı kriterleri olabilir. Sigorta şirketleri kasko fiyatını hesaplarken değişik yöntemler kullanabilir.


Kasko primi belirlenirken araç ile ilgili bilgilerin yanı sıra, araç sahibinin özellikleri de etkili olabilir. Aracınıza dair bilgileri sigorta şirketiyle paylaşıp ihtiyacınız olan teminatları seçerek size en uygun kasko teklifine ulaşabilirsiniz. Kasko bedeli hesaplanırken, aracın yaşı, modeli, hasar durumu ve ek aksesuarlar önemli rol oynar. Ayrıca kasko hesaplanırken kasko değer listesi baz alınır.

Kasko yaptırmadan önce, birçok sigorta şirketinin kasko teklifini inceleyip bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun kaskoyu bulabilirsiniz. Kasko yaptırırken teminat seçimine özen göstermenizde fayda var. Öncelikli ihtiyacınız olan teminatlara yönelmeli ve ek teminatları mümkün olduğunca az tutmalısınız. Böylece daha uygun primli bir poliçeye sahip olabilirsiniz. Çünkü her bir ek teminat kasko fiyatının artmasına neden olur.

Bunun yanı sıra hak sahibi olduğunuz indirimler de kasko fiyatını etkileyebilir. Hasarsızlık indirimi, ehliyet indirimi, yaş indirimi, muafiyetli poliçe seçeneği ile kasko priminizi daha uyguna getirebilirsiniz. Aracınızın hasarı olduğu halde kasko hasar tazminatı talep etmeyerek yeni poliçenizi %60 oranında indirimli alma fırsatına sahip olabilirsiniz. 25 yaşın üstündeyseniz, yaş indirimi sayesinde poliçenizde yüzde 10 indirim sağlatabilirsiniz.

Sigorta şirketleri kasko konusunda farklı ürün çeşitleri sunabiliyor. Kasko yaptırmadan önce birkaç sigorta şirketinin ürün içeriklerini ve teminatlarını inceleyip fiyat alarak size en uygun olanını seçin.

Allianz’ın Tüm Oto Genişletilmiş Kasko Sigortası ile aracınızı çarpma, çarpılma, yanma, hırsızlık, halk hareketleri, terör, sel ve su baskını, ferdi kaza, hukuksal koruma, üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk, güvenlik sistemi ve araç kayıt belgesi teminatı gibi birçok riske karşı güvence altına alabilirsiniz. Dilerseniz Gümüş ve Altın Koruma Paketleri’nden birini Tüm Oto Genişletilmiş Kasko Sigortanıza ilave ederek güvencenizi genişletebilirsiniz.

Allianz kasko sigortası yaptırırken %20’ye varan mesleki indirimler, %30’dan %65’e varan hasarsızlık indirimleri,  %20 oranında tek sürücü indirimi, peşin ödeme indirimi gibi çeşitli kasko indirimlerinden yararlanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT