Pages



Pert Kasko Sigortası Nedir? Pert Araçlara Kasko Nasıl Yapılır

Sigorta şirketleri ağır hasarlı (PERTOTAL) olmuş hasarlı araçları ihale sistemi ile satıyorlar. Satmış oldukları araçlar onarıldıktan sonra piyasaya geri dönmekte. Sıkıntı bundan sonra başlıyor. Sebebi ise sigorta şirketleri pert olarak sattıkları araçlara bir daha kasko yapmamaları ve yetkili servislerin
araçlara ağır hasarlı ibaresi koyması. Bu uygulama az hasarlı olarak yüksek modelli araçlarda aynı çok sorun olmaya başlamıştır. 2008 model araçlar sadece sel hasarlı olanlar bile pert olarak işlem gördüğü için yetkili servislerde araçları karalanmaktadır. Bu yüzden araçların satışlarında sorun yasamakta ve geri iade edilmektedir.
Araç pert gözüktüğü için poliçe kesilmiyor. Bu tüm sigorta şirketlerini kapsıyor. Ciddi hukuki sorunlar yaşanmaya başladı. Ayıplı mal sıfatıyla iade ediliyor. En azından bu pert araçları alanları bilgilendirmek zorunda değiller mi ? Veya ihale ederken alıcıya söylemeleri gerekmiyor mu. Çünkü sigorta şirketleri bu araçları (ORTALAMA AYDA 300 ADET) satıyor. Bu araçlar en fazla 5 yaşında,yani ekonomik değeri yüksek araçlar. Trafikte mevcut araçların yaklaşık % 10 u bu şekildedir. Bu tarz böyle pertten alınan yüksek modelli ve değerli araçlar piyasada daha çok sorun olacak. Bu konuyla ilgili olarak kullanılmış otomobil alıcılar aracın evrakları ile beraber en yakın sigorta acentesine giderek aracı kasko yaptırmak üzere sorgulatsınlar. O zaman aracın sigorta geçmişi dokümanına ulaşacaklardır. Şu an en basit çözüm bu gibi ! Saygılar...
Kullanıcımızın bu uyarısı üzerine konuyu araştırmak üzere bilgilerine başvurduğumuz büyük bir sigorta acentesinin hasar sorumlusu Türkiye' de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin % 90' a yakının pertten çıkan araçlara kasko yapmadığını belirttiler.


Tramer Web Sitesinden aşağıdaki linkten açılan sayfada "Plaka" seçeneğini işaretleyerek, aracınızın plaka ve şasi numarasını yazarak sorgulama yapabilirsiniz.


 Pert Kasko Sigortası Teminat Kapsamı

Tam hasar durumunda teminat sağlayacak olan Pert Kasko Sigortası ürününün kapsamı aşağıda yer almaktadır.

  • Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları’nın “A.1. Sigortanın Konusu” başlığı altında yer alan 5 ana teminat grubu altında belirtilen risklerden “c. Üçüncü kişilerin kötü niyet veya muziplikle yaptıkları hareketler ile fiil ehliyetine sahip olmayan kişilerin yol açacağı zararlar” bendi hariç olmak üzere diğer tüm riskler sonucu aracın tam hasara uğraması durumunda teminat sağlanır.
     
  • Ek sözleşme maddelerinden yurtdışı, sigara ve benzeri madde zararları, yetkili olmayan kişilerce çekilme, patlayıcı, parlayıcı, yanıcı madde taşıma, anahtarın ele geçirilmesiyle çalınma, deprem, heyelan, fırtına, dolu, yıldırım, sel, su baskını, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve terör teminatları verilir. Ek sözleşmeyle teminat kapsamına dahil edilebilecek bu zararlar sonucunda gerçekleşen tam hasarlar teminat kapsamındadır.
     
  • Tüm araç grupları için model yılı sınırlaması getirilmeden teminat sağlanır.
     
  • Pert Kasko Sigortası poliçeleri 1 yıllık olarak düzenlenecek olup kısa veya uzun süreli poliçe düzenlenmeyecektir.
     
  • Kasko muafiyeti uygulanmayacak olup deprem teminatı da otomatik olarak muafiyetsiz verilecektir.
     
  • Anadolu Hizmet teminatı araç türlerine göre dar kapsamlı olarak sunulur.
     
  • Pert Kasko Sigortası ürününde hasarsızlık indirimi uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle Hasarsızlık İndirimi Koruma ek teminatı da olmayacaktır.
     
  • Pert Kasko Sigortası ürününde bütün ödeme yöntemleri geçerlidir. Taksit seçeneği hem kredi kartı hem de nakit ödemelerde geçerli olup prim tutarının düşük olması nedeniyle taksit sayısı 3’ü aşmayacaktır.
     
  • Üründe, Koltuk Ferdi Kaza, İhtiyari Mali Mesuliyet, Hukuksal Koruma ve Yurtiçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası teminatları olmayacaktır. Ayrıca, Kişisel Eşya ve Taşınan Emtia için de teminat sağlanmayacaktır.
     
  • Eskisi Yerine Yenisi Klozu uygulaması olmayacaktır.
     
  • Hususi otomobil ve kamyonet panel/glass van tipi araçlarda standart dışı ilave donanım için teminat verilmeyecek olup diğer araç gruplarında kasa için teminat, bedeli poliçede belirtilmek suretiyle verilecektir.
     
  • Üründe Anadolu Mini Onarım Hizmeti bulunmamaktadır.
     
  • Poliçede sigortalı olan aracın herhangi bir tam hasarı durumunda tazminat talebi, aşağıda yer alan ve poliçelere basılacak olan özel şart notu kapsamında değerlendirilecektir.


Tam Hasar (Pert) Özel Şart Notu:
 

Aracın tam hasarlı sayılması için çalınmış ve süresi içinde bulunamamış olması veya Katma Değer Vergisi (KDV) hariç onarım masraflarının, sigortalı aracın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerinin %60’ını aştığının eksper raporu ile tespit edilmesi gereklidir. Onarım masrafının bu oranın altında kalması halinde araç kısmi hasarlı kabul edilir ve bu poliçe kapsamında herhangi bir tazminat ödenmez. Kasa hariç araçta, standardının dışında bulunan ilave donanım ve aksesuar için teminat verilmez. Kasko Sigortası Genel Şartları’nın B.3.3.2.2. maddesi doğrultusunda sigortalı aracın tam hasara uğradığının eksper tarafından tespit edildiği durumlarda aracın rayiç değeri, yine hasar tespitini yapan eksper tarafından aşağıdaki yönteme göre belirlenir:

  • Aracın, model yılı / hasar tarihindeki kilometresi / muayene ve bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı / daha önceki hasarları / kullanım şekli / yetkili satıcı yerine doğrudan yurt dışından ithal edilmiş olup olmadığı / fatura bedeli / vb. gibi araç piyasa değerini etkileyen özellikleri dikkate alınır.
     
  • Emsal veya muadil araca sahip yetkili/yetkisiz satıcılar ve galeriler ile internet sitelerinden en az 3 adet fiyat alınıp belgelenir.
     
  • Sigortalı aracın özelliklerine en yakın olan araçların fiyatlarının ortalaması alınarak ödenecek rayiç değer belirlenir.
     
  • Emsal veya muadil aracın bulunamadığı veya b) fıkrasında belirtilen yöntemle 3 adetten daha az fiyat alınabildiği durumlarda eksper ve sigortalının önereceği ve sigortalı ile sigortacının mutabık kalacağı, kurumsal niteliği haiz araç satıcılarından alınacak değerlerin ortalaması dikkate alınarak rayiç değer belirlenir.

Çalınmış olan araç tazminatın ödenmesinden önce bulunursa sigortalı, aracı geri almak zorundadır. Bulunan araçta kısmi bir hasar söz konusu ise bu hasar poliçe teminatı kapsamında değildir. Aracın standardında bulunan ilave donanımın araçtan bağımsız çalınması kapsam dışındadır. Kiralık araçlarda, aracın kiralayan tarafından çalınması durumunda %25 muafiyet uygulanır.


Pert Kasko Sigortası Ürününde Anadolu Hizmet Uygulaması


Pert Kasko Sigortası ürünümüzde Anadolu Hizmet teminatı araç türüne göre aşağıdaki isimlerle sunulur.

  • Anadolu Hizmet “Pert Kasko” – Hususi Otomobil
     
  • Anadolu Hizmet “Pert Kasko” – Hafif Ticari Araç
     
  • Anadolu Hizmet “Pert Kasko” – Ağır Ticari Araç
     
  • Anadolu Hizmet “Pert Kasko” – Özel Amaçlı Ticari Araç

Anadolu Hizmet “Pert Kasko” kapsamında teminata dahil olan hizmetler aşağıda belirtilmiştir:


  • Aracın hareketsiz kalmasına yol açan veya güvenli sürüşü engelleyen kaza durumunda en yakın anlaşmalı servise binek ve hafif ticari araçlar için 1.000 TL, ağır ve özel amaçlı ticari araçlar için yıllık 1.250 TL limitle çekilmesi ve kurtarılması,
     
  • Maksimum 3 gün süreli, günlük 360 TL limitle aracın kullanılamayışı nedeniyle konaklama,
     
  • Yaralanma veya hastalık nedeniyle nakil,
     
  • Daimi ikametgâha dönüş veya yolculuğa devam seyahati,
     
  • Maksimum 2 gün süreli seyahate devam etmek için rent-a-car,
     
  • Bilgi ve organizasyon servisi

1 yorum:

  1. Mrb. pert araçlara kasko yapılmıyordu ülkemizde. Yapılsada değişik muhafiyetler uygalnıyordu. Pardus sigorta şirketi pert araçlara 2000 tl lik küçük bir muhafiyetler part araç kaskosu kesiyor. Ben uzun zaman aradım. Pardus sigorta şirketinide google reklamlarından gördüm. Pert Kasko fiyatı teklif halinde alabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT