Pages



BES Bireysel Emeklilik İçin 10 İyi Neden

Devlet teşfikleri ile avantajlı hale gelen ve emeklilik yaşlarında rahat etmenizi sağlayacak yeni sistem BES yeni bireysel emeklilik sistemi vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. BES sisteminde öncelik devamlılığı bırakmamak ve düzenli ödemeler yapmak. Peki neden bireysel emekliliği tercih etmeliyiz. İşte size 10 iyi neden;

1- Devlet Katkısı:
Bireysel Emeklilik sisteminde yatırılan her primde devlet prim miktarının %25 oranında bir katkı da sizler için sağlıyor yanı yatırdığınız 100 TL devlet katkısı ile beraber 125 TL oluyor. Bu avantajdan yararlanmak için BES sistemine girmeniz yeterli oluyor.
2- Şeffaf Sistem:
Sisteme dahil olduğunuz firmanın internet sitesi aracılığı ile hesabınızın ve primlerinizin günlük hareketlerini izleyebilir. Prim tutarlarınız Takasbank hesaplarında olduğu için günlük fon dağılımlarını takip edip değişiklikler yapabilirsiniz.
3- Güven Ortamı:
Sisteme dahil tüm firmalar ve hesaplar elektronik ortamda izlenmekte ve denetlenmektedir. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından yapılan denetimlerin yanı sıra bağımsız denetim kuruluşları tarafından da denetim ve gözetimler yapılmaktadır.
4- Söz Hakkı Sizde:
Primlerinizin değerlendiği fonlarda değişiklik yapma hakkı ve yılda 6 defa olmak üzere fon dağılımlarının payları ile oynama hakkı sizdedir. Siz belirtmediğiniz sürece firmanızın risk oranlarına göre belirlediği fon dağılım paketlerine prim tutarlarınız yönlendirilir.
5- Profosyonel Destek:
Gelir kalemleriniz finans alanında uzman prfosyonel personeller tarafından yönetilir.
6- Eğitimli Yetkili Kadrolar:
Sistemin tüm satış pazarlama ve işletmesi alanında eğitim almış ve lisans sahibi personellerce yapılır.
7- Ara Verme Hakkı:
Maddi durumunuzda oluşacak herhangi bir olumsuz durumda ödemelere ara verme hakkına sahipsiniz. Verilecek aralarda çalıştığınız şirket tarafından sözleşme maddeleri gereği kesintiler olabileceğini hatırlatmak isteriz
8- İş veren Grup Emeklilikleri:
Eğer bir iş verenseniz personelinize sosyal hak olarak BES hesabı açtırabilirsiniz. Bunun için sektörde ki her firma sizlere yardımcı olacaktır. Bu personelin motivasyon ve iş gücüne pozitif katkı sağlayacaktır.
9- Aktarım Hakkı:
Bireysel Emeklilik birikimlerinizi istediğiniz firmaya akatarabilir ve istediğiniz firma ile çalışabilirsiniz.

10- Rahat bir Emeklilik
Ödemelerinizi düzenli yapıp emekli olmayı hak ettiğinizde birikimleriniz ihtiyaç olduğunuz her an size destek olacak ve ek gelir sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT