Pages



Madeni ve sentetik motor yağları arasındaki farklar nelerdir

İster binek aracınız için daha iyi performans ister kamyonunuzda gelişmiş güvenilirlik arayın, doğru yağa sahip olmanız çok önemlidir.
Doğru yağı kullanmak motorunuzun sorunsuz çalışmasını sağlar. İlk olarak, yağ, aralarında bir film tabakası oluşturarak motorunuzdaki metal yüzeylerin temasını ve aşınmasını durdurur. Yağ ısıyı da dağıtır ve motoru koruyarak aşınmayı azaltır.
Hepsinden öte, iyi yağ,  kir oluşumunu ve tortuları önler. Motor yağı, yağı taze tutarak ve korozyona neden olabilecek asitleri minimum seviyeye indirerek, tortuya karşı koruma sağlar ve oksidasyonla mücadele eder. Kısacası, doğru motor yağı motorlar için çok önemlidir.

Kışın bakımında araçta neler kontrol edilmeli?

kış aylarında sürüşün daha güvenli ve daha az sorunlu olmasına yardımcı olacak, araçların düzenli kontrol edilmesi için farkındalık yaratacak 13 unsurdan oluşan bir liste hazırladık!

Tsi ve Fsi Motor Arasındaki Farklar

Tsi ve Fsi Motor Arasındaki Farklar
Fsi motorlarda, yakıt standart motorlardaki gibi manifolda değil, direkt yanma odasına püskürtme yapılır. Manifolda püskürtme yapılan sistemlerde enjeksiyon basıncı 4 bar seviyelerindeyken, fsi'de bu rakam 10 bar seviyelerine ulaşır. Her emme manifoldunda bulunan ve tumble adı verilen hareketli levhalar,manifoldun içinden silindirlere doğru ilerleyen havaya

Motor neden tekler?

Motorun teklemesi ya bir ya da daha çok silindirin ateşlememesinden veyahut ta avans ayarının bozuk olmasından aracın düşük devirlerde teklemesine veya titreşim yapmasına sebep olur. Şayet avans ayarı bozuksa; motor rölantide sarsıntılı çalışır, yüksek devirlerde de sabit hızda yakıt sarfiyatı ve performans düşüşü, ani yüklenmelerde vuruntulu çalışma vuku bulur.

Sıralı Sistem LPG Tekleme Nedenleri

Otomobil Kış Lastikleri Nasıl Saklanmalıdır?

Kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte, Nisan ayından itibaren yaz lastiklerini kullanmaya başlayan araç sahipleri, kış lastiklerini çeşitli şekillerde depolamaya başladı.

Kış lastiklerinin depolama/saklama koşullarıyla ilgili yapılacak yanlışlıkların, lastiğe zarar

Kasko Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Araç sahipleri kaza anında oluşacak maddi kayıpları önlemek amacıyla araçlarına kasko sigortası yaptırmaktadır. Kasko sigortası, yalnızca kaza anında değil, park halindeyken çarpma, çalınma, yanma gibi durumlarda da aracınızı güvence altına alır.

Araç kasko primi hesaplamasında her sigorta şirketinin farklı kriterleri olabilir. Sigorta şirketleri kasko fiyatını hesaplarken değişik yöntemler kullanabilir.
Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT