Pages



Zorunlu Trafik Sigortası Gecikme Cezası Nedir?

Bizlere en çok sorulan sorulardan bir diğeri de trafik sigortasını yeniletmeyen ya da satıştan 10 iş günü içerisinde yapılmamış sigortalarla alakalıdır. Trafik sigortaları online sisteme geçtiğinden beri rahatlıkla takip edilebilmektedir. Bu takip neticesinde de sigortanın ne zaman nerede, saat kaçta yapıldığı dahi görülebilmektedir. Geçmişe yönelik sigorta eskiden yapılabiliyor diye duymuştum. Elle kesilen dönemde. Lakin 2007′den beri acentelik yaptığımız için o dönem hakkında pek bilgi sahibi değiliz. Sistemin online hale gelmesi muhakkak ki herkes için iyi olmuş.

Trafik Sigortası Yaptırmazsam Ne Olur?

Bir süredir fiyatlardan yakınan müşterilerimizin aklına ilk gelen şey, zorunlu trafik sigortasını yaptırmamak bir anlamda tüm sorumluluğu üzerlerinden atmak. Ortalama 300-400 liralık sigortalar için üstlerine alacakları sorumlulukları anlattığımızda da haklı olduğumuzu söylüyorlar ve sigortasını o an yapabiliyoruz. İnternet üzerinden de bu bilgileri paylaşırsak müşterimiz olan ya da olmayan bireyleri trafik sigortasına karşı daha bilgili hale getirebiliriz diye düşünüyorum.

Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Karşılar?

Zorunlu trafik sigortası hakkında sizleri birkaç konuda daha önceden bilgilendirmiştik. Bugün sizlere zorunlu trafik sigortasının teminatları hakkında bir miktar bilgi vermek istiyorum. Bu bilgileri çoğu, sigorta acentesinden ya da sigorta şirketinden aldığınız poliçede yer almaktadır. Bu poliçeleri dikkatlice okumanızı öneririm.

En ucuz trafik sigortası fiyatları

İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız, bir süredir trafik sigortası fiyatlarının son halinden şikayet ediyorlar. Özellikle yeni zamlar en çok İstanbul’u vurdu. Bunun nedeni kuşkusuz büyük şehirlere uygulanan sürprim. Bireyler, bu güne kadar sigorta şirketi tarafından hasar ödenen herhangi bir kaza yapmamalarına rağmen yeni zamların onları da etkilemesine biraz tepkililer. Lakin şirketler, genel istatistikleri göz önüne aldıklarından ( şimdilik ) onlar da zamlardan etkileniyorlar.

TRAFİK CEZA SORGULAMA

Aşağıda nasıl yapıldığı anlatılacak olan bölümde   ÖNEMLİ OKUMANIZDA YARAR VAR !
  • Araç Plakası yazılmış bulunan RADAR ve diğer TRAFİK CEZA SORGULAMA
  • MOTORLU TAŞITLAR VERGİ BORCUNUZU SORGULAMA, ÖĞRENME ve ÖDEME
  • Ödemiş olduğunuz Motorlu Taşıtlar Vergilerinizi görme
  • Beyanlı Trafik Cezası ÖDEME imkanına sahip olacaksınız. Bunlardan önce merak edenler için

Tüvturk Araç Muayene Periyodları (Süreleri)

Sıfır Araç Muayene Süreleri (Hususi Binek Otomobiller için)
Yeni sıfır araçlarda muayene süresi otomobiller için ilk üç yaş sonundadır. Yani aracınız üç yaşına gelinceye kadar muayene yaptırmanıza gerek yoktur.
Ticari araç muayene süreleri
Araç Muayene Süresi Geçerse Ne Olur?
Araç Muayene Ücretleri yanında Araç muayene gecikme cezası ödemek zorunda kalırsınız.

Trafik Sigortasında Plakaya Göre Farklı Prim Uygulaması

Bazı şehirlerde primlerin fahiş seviyelere çıkmasına yol açan ‘her kentte farklı sigorta’ uygulaması kaldırılıyor. Bunun yerine ABD’deki ‘riskli sürücü’ modeli getiriliyor. Ayrıca sürücüler hakkında sicil araştırması yapıp ilgili birimlere iletecek.

Tüvturk Araç Muayene Ücretleri (Fiyatları) Listesi 2015-2016

Belirtilen tutarlar periyodik araç muayene ücretleri için geçerlidir.
2012 ve 2013 araç muayene ücretleri dökümünde T.C.Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 19/12/2011 tarih ve (2012/KUGM- 01 /GENEL) sayılı Genelgede (Ek:4) belirtilen araç muayene ücreti tutarlarından yararlanılmıştır.
Araç Muayene Süreleri için linki tıklayınız.

Trafik Tescil Ücreti İadesi Başlıyor...

Otomotiv şirketlerinin her yıl yüz binlerce tüketiciden aldıkları 200 milyon TL’yi bulan haksız kazanca mahkeme ‘dur’ dedi. Motorlu araç satışında ‘Trafik tescil ücreti’ adı altında tüketiciden alınan 500 TL dolayındaki ücretin ‘haksız’ olduğunu hükmeden tüketici mahkemesi fazladan alınan paranın iadesi yönünde karar verdi. Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz, benzer durum yaşayan kişilerin bir yıllık süre içinde dava açabileceklerini söyledi.

HGS ücretleri ne kadar?

Hızlı Geçiş Sistemine geçiş yapmak için bu son hafta. 8 milyon sürücünün geçiş yapma zorunluluğu var. Peki fiyatlar ne kadar?
İki çeşit HGS bulunuyor. Biri pul şeklinde diğeri ise kart şeklinde.
Pul şeklinde olan HGS'nin fiyatı 5 lira...

Kaza Tespit Tutanağına İtiraz

Kaza tespit tutanağına itiraz sadece Adliye kanalı ile yapılmakta olup, kaza konusunda uzmanlaşmış avukatlar tecih edilmelidir.
aslında kaza tespit tutanağı polis tarafından doldurulduğunda yapılan itirazlara genellikle takipsizlik kararı verilmesine rağmen pek sık karşılaşmasakta adaletin tramer’in kararını değiştirdiği oluyor.

MTV Sorgulama Hesaplama 2015 - 2016

Motorlu Taşıtlar vergisi 2011- 2012-2013- 2014 - 2015 -2016 ve geçmiş dönemlere ait borçlarınızı online kredi kartı ile ödemek için aşağıda bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

2013 Trafik Sigortası Fiyatları

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları‘nda bir yandan baş döndürücü rekabet devam ederken, diğer yandan fiyatların yükselişi de durdurulamıyor. 2012 trafik sigortası fiyatları açısından hasarsız araçlar için güzel primlerin bulunduğu bir yıl oldu. 2013 trafik sigortası fiyatları da çok farklı olacağa benzemiyor. Hasarlı araçla hasarsız araç arasındaki sigorta prim farkının daha da büyüyeceğini düşünüyoruz.

HGS'yi bedavaya almanın yolu

KGS'den HGS'ye geçiş nasıl yapılır? KGS'deki paralar ne olacak. OGS'den geçiş yapmak isteyenler ne yapacak? İşte tüm soruların yanıtı;
1 Ocak’tan itibaren otoyol ve köprülerde geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) tarih olacak. 15 Aralık’tan itibaren dolum yapılamayan KGS kartları yerini HGS’ye bırakırken, şu ana kadar 600 bin

HGS'de 30 lira şartı var mı?

Hızlı Geçiş Sistemine geçişte 30 lira yükleme yapma zorunluluğu vardı. Bu zorunluluk kaldırıldı, zorunlu bakiye ücretleri de yarıya indirildi.
17 Eylül 2012 tarihinde hizmete giren HGS'deki 30 lira şartı vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda kaldırıldı.

HGS'yi motosikletliler nereye yapıştıracak?

Hızlı Geçiş Sistemi alan motorsikletliler nereye yapıştırmalı? Bu konuda merak edilenler burada.
HGS'ye geçiş işlemleri hızla sürerken ortaya ilginç bir sorun çıktı. HGS alan motosikletçi bunu nereye yapıştıracak?
Köprü ve otoyollarda trafik akışkanlığını sağlamak için getirilen HGS, motosikletçilerin kafasını karıştırdı.

HGS için gerekli olan evraklar

Hızlı Geçiş sistemi almak isteyenler yanında neler götürmeli? HGS alırken nelere dikkat etmeliyiz. HGSyi nasıl almalıyız? merak ettiğiniz bütün sorular burada
HGS için son haftaya girildi. Peki nereden nasıl ve hangi evraklarla HGS alınabiliyor?
HGS etiket ve kart satışları tüm PTT Merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT iş yerlerinde devam ediyor.

Kaza Tespit Tutanağı

Soru – 1: Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağında tarafların anlaşamaması durumunda izlenmesi gereken yol nedir?
01.04.2008 tarihinde yürürlüğe giren Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Dolayısıyla taraflar anlaşamazlarsa eskiden olduğu gibi Trafik polisi çağrılmalıdır.
Soru – 2: Hangi durumlarda kaza tespit tutanağı doldurulmayacaktır?

Kaza Sonrası Ne Yapılır

Öncelikle kazalar 2 türe ayrılır; 1- maddi hasarlı trafik kazası 2- yaralı veya can kaybı olan trafik kazası
Trafik kazalarında bir yaralı veya can kaybı mevcut ise ilk olarak 112 acil servis aranmalı ve trafik kazası yaptığınız yer şehir içerisindeyse aracımızda bulundurması zorunlu olan üçgeni 50 metre, eğer şehir dışında ise 100-150 metre geriye yerleştirilerek arkadan gelen başka bir aracın daha kazaya karışması önlenmeli.
Kaza sonucu yararılar var ise bu yaralılarda ilk tatbikatı sizin uygulamanız gerekecek, yaralının durumu nasıl? Kanayan bir yarası varmı? Solunum zorluğu çekiyormu?

HGS'de Kara Liste kabusu devam ediyor

1 Şubat 2013'ten itibaren hayata geçirilen Hızlı Geçiş Sistemi'nde yaşanan aksaklıklar araç sahiplerini çileden çıkardı.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 1 Şubat 2013'ten itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini aldı...
Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyon kişide bulunan KGS kartlarının HGS ile değiştirilmesi kaosu da

HGS'ye Kayıtlı Araca Ceza Yok

HGS etiketi olan araçların geçişlerinde, cihazlar okumasa da cezai müeyyideye tabi olmayacağı bildirildi.
HGS ile ilgili basın toplantısı düzenleyen PTT Genel Müdürü Osman Tural,HGS'nin 1 Şubat tarihi itibariyle KGS'nin yerini aldığını anımsatarak, köprü ve otoyollarda kurulan 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesinin kurulduğunu söyledi.

Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu trafik sigortası isteğe bağlı olmayan, trafiğe çıkan bütün araçlar için yapılması gereken bir sigorta türüdür ve zorunlu araç sigortası yapılması yasalarla kesinlik kazanmıştır. Zorunlu araç sigortası olmadan karayollarına çıkan araçlar ve zorunlu araç sigorta süresi dolmuş ve yeniden sigorta yaptırılmayan (yenilemeyen) araçlar yasalar gereği trafikten men edilmektedir. Zorunlu araç sigortasının süresi 1 yıldır ve her yıl yeniden yapılmak zorundadır.

Zorunlu trafik sigortasına yüzde 50 oranında zam yapıldı

Enuygun.com’un yaptığı incelemelere göre, trafik sigortasına yapılan zam sonrasında Haziran 2012’de trafik sigortası 305 TL’ye yapılan 34 plakalı yeni tescil bir otomobilin Şubat 2013’te ödeyeceği sigorta primi 472 TL’ye yükseliyor.
Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un incelemelerine göre, her araç sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası primlerinde ciddi artışlar meydana geldi. 2012 yılının Haziran ayında örnek bir

Trafik Sigortası Hesaplama İşlemleri

Ülkemizde, motorlu taşıtlar kanununun öngördüğü en önemli sigortalardan biri, zorunlu trafik sigortasıdır. Aracı olan herkesin istisnasız olarak yaptırması gereken bu sigorta, üçüncü kişilerin maddi zararlarını karşılamaktadır. Yani, araç kazalarında sizin kendi aracınızla ilgili hasarları değil, karşı taraftaki aracın maddi hasarlarını, varsa tedavi masraflarını karşılamaktadır. Bu nedenle, yaptırılması zorunlu tutulmuş bir sigorta türüdür.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları

Trafik sigortası trafikte başınıza gelebilecek kaza sel gibi durumlarda çok önemli bir sigorta türü olup sizlerde bu konuda bilgi alabilir ve firmalarla görüşme yapabilirsiniz. İnternet sitelerinden konu hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. Bu durumda en çok internet siteleri size yardımcı olacak gerekli şartnameler ve gerekli evraklar konusunda size yol gösterici olacaktır. Birçok internet sitesinde en çok yapılan işlemler ve işlemlerin nasıl yapıldığına dair bilgi saklıdır. Bu durumda şartnameleri detaylı

Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmayı Unutmayın

Trafik sigortası zorunlu olmasından dolayı herkes zamanı dolmadan bunu yaptırmak zorundadır. Aksi takdirde yapılan araştırmalar sonucunda aracınıza zorunlu trafik sigortası yaptırmadığınız belli olduğu zaman çeşitli cezalara maruz kalabilirsiniz. Bunun sonucunda hala aracınıza sigorta yaptırmazsanız arabanız trafikten men edilebilir. Bunların olmaması için sizin de araca sahip olduktan sonraki en yakın zamanda sigortanızı yaptırmanız gerekmektedir ve bu konuda da oldukça dikkatli olmalısınızdır. Zorunlu trafik sigortası fiyatları arabadan arabaya farklılık göstermektedir. Hem arabanızın markası hem de modeli bu konuda oldukça önemlidir. Bundan dolayı da trafik sigorta fiyatları her sene yenilenmektedir.

Trafik Sigortasına Önem Verin.

trafik sigortası
Arabası olan herkesin trafik sigortası yaptırması zorunludur. Çünkü aracınızın bu sigortası olmadan hiçbir şekilde trafiğe çıkamazsınız. Belirli zaman aralıkları ile kontrolü gerçekleşen bu sigortanın sizin aracınızda olmadığı anlaşıldığı zaman belirli bir miktarda ceza ödemek zorunda kalabilir hatta bu durum aracınızın trafikten men edilmesine kadar gidebilir. Bu gibi sorunlar ile karşılaşmamanız için, otomobilinizi aldığınız ilk zamanlarda zorunlu trafik sigortası yaptırmanız en doğru karar olacaktır.

Trafik Sigortası, Zorunlu Trafik Sigortası & Trafik Sigortası Hesaplama

Araç sahibi olan herkesin yaptırmakla yükümlü olduğu zorunlu trafik sigortası, kazalarda karşı tarafta oluşan maddi zararları güvence altına alan bir sigorta türüdür. Diğer bir deyişle zorunlu sigorta, sigortalının aracını değil, üçüncü şahısların zararlarını karşılamak için yaptırılmaktadır.
Yasal Uyarı: Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, ozkan@mail.nu ;mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizde yapılan her türlü yorumdan yorumu yapan kişi yada kişiler sorumludur. Yapılan yorumlardaki suçlamalardan ve asılsız haberlerden sitemiz sorumlu tutulamaz. Belirtilen tarzda yorumlar tarafımıza bildirildiği taktirde siteden silinecektir. yeni sözlük içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet'in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/annebabakilavuz/

REKLAMI KAPAT